Krivična prijava za fudbalera koji je nastupao na utakmici iako je imao rješenje o izolaciji

U Šekovićima evidentirano krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“ naslov je jutrošnjeg saopštenja za javnost poslanog iz Policijske uprave Zvornik, a kojeg u nastavku prenosimo u potpunosti

0
Krivična prijava za fudbalera koji je nastupao na utakmici iako je imao rješenje o izolaciji
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Šekovići, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je I.N. iz Šekovića, nastupao na fudbalskoj utakmici koja se održala u Šekovićima, 08.11.2020. godine, iako je posjedovao rješenje o izolaciji izdato od strane opštine Šekovići.

Po prijavi su postupili policijski službenici PS Šekovići koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Policijska uprava Zvornik još jednom apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i da poštuju zaključke Republičkog štaba za vandredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kako bi spriječili da neodgovornim ponašanjem ugroze svoje ali i zdravlje drugih ljudi, navedeno je iz Policijske uprave Zvornik.