Još dvije osobe uhapšene u Zvorniku u nastavku akcije “BOAT”

Nastavljena je akcija "BOAT" i pretresi na području Zvornika, ovaj put uhapšene su još dvije osobe. Podsjećamo ranije je uhapšeno 11 osoba među kojima i vođa sektora Jedinice Granične policije Zvornik. U nastavku pročitajte saopštenje iz Granične policije BiH koje je dostupno samo po standardima hrvatskog jezika.

1
Još dvije osobe uhapšene u Zvorniku u nastavku akcije
FOTO: GP BiH

U nastavku operativne akcije BOAT, dvije osobe lišene slobode
Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, u sklopu operativne akcije „BOAT“, na području Zvornika 11. studenoga 2020. godine, obavili su pretres na dvije lokacije te su tom prilikom lišili slobode dvije osobe.

Zvorničani su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo iz članka 249. KZ BiH „Udruživanje radi činjenja kaznenih djela“, a u vezi s kaznenim djelom iz članka 189. KZ BiH „Krijumčarenje ljudi“, iz članka 214. KZ BiH i „Krijumčarenje“ iz članka 220. KZ BiH.

Tijekom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

U operativnoj akciji „BOAT“, dosad je lišeno slobode ukupno 13 osoba, od toga je jedan policijski službenik Granične policije BiH. Rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužiteljstva BiH, navedeno je iz Granične policije BiH.

1 komentar

Comments are closed.