Dva maskirana napadača razoružala policiju i ukrala im Škodu Octaviju

0

Pomalo nevjerovatan događaj odigrao se sinoć u Brgulama kod Tuzle u kojem je otuđeno službeno putničko motorno vozilo Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Škoda Octavija.

Naime, kako Tuzlanski.ba sazanaje dvije naoružane i maskirane osobe uz prijetnju automatskom puškom oko 21.30 sati prišli su službenom vozilu MUP-a TK u kojem su se nalazila dva policjaca, istjerali ih napolje, razoružali, a potom sjeli u auto i odvezli se u nepoznatom pravcu.

Pripadnici MUP-a TK bili su na lokalnoj autobuskoj stanici gdje su vršili redovne kontrole. Nekoliko sati kasnije automobil je pronađen mjestu Jasici na starom lokalnom putu Ljepunice – Lipnica sa razbijenim karterom motora. Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije ovog Ministarstva. Kako javljaju čitatelji portala Tuzlanski.ba nakon krađe nastalo je opsadno stanje na magistralnom putu Tuzla – Orašje jer se veliki broj policajaca sa dugim cijevima, te pripadnici specijalne policije pojavili na licu mjesta.

Kako bi dobili potvrdu ove informacije zvali smo i dežurni operativni centar MUP-a TK gdje su nam rekli da nemaju ovlaštenja da daju bilo kakve informacije u vezi sa navedenim slučajem.

“Nemamo na tu informaciju nikakvih komentara. Ne mogu vam ništa kazati iz razloga što nisam ovlašten” – istakao je dežurni operativni MUP-a TK.

Saznajemo da policija još uvijek traga za dva nepoznata razbojinka koja su počinila ovo krivično djelo. Istraga se nastavlja.