Šest godina zatvora zbog razbojništva u sportskoj kladionici

0
Šest godina robije za pedofila iz Banja Luke
FOTO: Ilustracija

Četiri Brčaka osuđena su na ukupno šest godina i jedan mjesec zatvora jer su izvršili razbojništvo nad radnicom sportske kladionice Bet Live u distriktu.

Naime, Tužilaštvo Brčko distrikta okončalo je postupak protiv Halila Šuvalića, Ramiza Ferizovića, Hadžage Kahrimanovića i Vitmira Ninaja, optuženih da su početkom godine izvršili razbojništvo nad radnicom sportske kladionice Bet Live u Brčkom.

Osnovni sud u Brčkom kaznu je izrekao nakon sporazuma o priznanju krivice između optuženih i tužilaštva.

Postupak pred sudom za razbojništvo počinjeno 6. januara ove godine, u brčanskom naselju Dizdaruša, pokrenut je optužnicom koju je po brzom okončanju istrage Tužilaštvo podiglo nakon 20 dana.

“Tužilaštvo je dokazalo da su Šuvalić, Kahrimanović i Ferizović maskirani i s noževima ušli u kladionicu, gdje su se nalazile i druge osobe, te uz prijetnje radnici oduzeli novac u iznosu od 2.226,21 KM. Šuvalić je najprije povikao da je pljačka i da se niko ne pomjera, a zatim prišao radnici i uz prijetnju nožem je povukao za ruku, usljed čega je pala. On je oštećenu potom podigao i ugurao u njen radni prostor te povišenim glasom tražio od nje da preda sav novac, što je zbog izraženog straha i bojazni za svoj život ona i učinila”, naveli su iz tužilaštva.

Za to vrijeme, kako su dalje istaknuli, Ferizović i Kahrimanović stajali su pored ulaznih vrata držeći noževe, dok je Ninaj u obližnjoj ulici u pogonu držao automobil.

“Po izvršenom razbojništvu njih četvorica su se odvezli u susjedni Čelić, gdje su u Kahrimanovićevoj kući podijelili novac, nakon čega su se Šuvalić i Ninaj vratili na područje Brčkog odbacivši u povratku korištene noževe i odjevne predmete”, precizirali su iz tužilaštva.

Počinioci teškog krivičnog djela brzo su otkriveni i uhapšeni, a već 29. januara Tužilaštvo distrikta podiglo je optužnicu protiv njih za krivično djelo razbojništva. U toku postupka pred sudom zaključeni su sporazumi o priznanju krivice između Tužilaštva i optuženih, nakon čega im je Osnovni sud distrikta izrekao kazne zatvora u ukupnom trajanju od preko šest godina.

Prvooptuženom Šuvaliću izrečena je najveća, kazna zatvora u trajanju od dvije godine. Ferizović je osuđen na kaznu zatvora od jedne godine i osam mjeseci, Kahrimanović na godinu i pet mjeseci, dok je ranije Ninaju izrečena jednogodišnja zatvorska kazna.