Sve mjere produžene do kraja novembra, prethodnog dana u Zvorniku preminulo dva lica pozitivna na korona virus

Današnje saopštenje iz Gradske uprave Zvornik, pristiglo nakon zasjedanja štaba za vanredne situacije

0
Sve mjere produžene do kraja novembra, prethodnog dana u Zvorniku preminulo dva lica pozitivna na korona virus
FOTO: Ilustracija

Republički štab za vanredne situacije produžio je do 30. novembra važenje svih mjera kojima se zabranjuju:
– sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica;
– muzika uživo u ugostiteljskim objektima i
– sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 osoba (svadbe, krštenja i drugi porodični spkupovi). Do 30. novembra ograničeno je radno vrijeme u periodu od 06:00 do 22:00 časa:
– ugostiteljskim objektima za ishranu i piće koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost i
– priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i dr.).

U periodu od 22:00 do 06:00 časova dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje. Dozvoljavaju se sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Nošenje maske obavezno je na otvorenom i u zatvorenom prostoru od čega su izuzeta djeca mlađa od sedam godina, lica sa invaliditetom, djeca sa smetnjama u razvoju, lica koja obavljaju sportske i rekreativne aktivnosti u okviru sportskih objekata.

Subjekti koji obavljaju registrovanu djelatnost dužni su da uslove za rad prilagode mjerama propisanim od strane „Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja
COVlD-19 bolesti na radnom mjestu. Subjekti koji pružaju usluge iz oblasti ugostiteljstva, umjetnosti i zabave (bioskopi, pozorišta, muzeji i sl.) dužni su:
– da organizuju rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera, a posebno da se pridržavaju ograničenja broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisane fizičke distance i
– da na ulazu u objekat postave obavještenje o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u odnosu na njegovu površinu.

Dvije osobe iz Zvornika kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona preminule su prethodnog dana. Novozaraženih Zvorničana virusom korona je 21. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja aktivno je 285 slučajeva. Kućna izolacija je obavezna za 895 lica, a istekla je za 3120 osoba.

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je 28 pacijenata. Iz Zvornika je 18, iz Vlasenice, Milića, Bratunca, Šekovića i Srebrenice 10.

Budite odgovorni, primjenjujte preventivne mjere, zaštitite sebe i druge.