Završena rekonstrukcija mikrobiološke laboratorije, nastaveljni radovi na novom bloku bolnice u Zvorniku

0
Završena rekonstrukcija mikrobiološke laboratorije, nastaveljni radovi na novom bloku bolnice u Zvorniku

Radovi na izgradnji novog bloka zvorničke bolnice teku planiranom dinamikom, potvrdili su nam u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Paraleleno sa ovim, izvode se i radovi na rekonstrukciji starog objekta.

– Što se tiče radova na izgradnji novog bloka bolnice, još uvijek se izvode radovi na obezbjeđivanju temeljne jame, što su ujedno i najkomplikovaniji radovi. Urađeni su šipovi i vrši se otkop zemljišta nakon čega će krenuti gradnja novog bloka – rekao nam je Ivan popović, direktor JZU „Bolnica Zvornik“.

On je dodao da je u skolpu rekonstrukcije postojećeg objekta u oktobru završena rekonstrukcija prostora mikrobiološke laboratorije, a uskoro će biti završen i prostor namijenjen za mengentu rezonancu i CT, odnosno RTG službu.

– Ti radovi će uskoro biti završeni, a prethodno se rješava problem sa napajanjem električnom energijom ovog odjeljenja. Planirana je rekonstrukcija i drugih nemedicinskih i medicinskih prostorija – naveo je Popović i dodao da su u okviru istog projekta dobili dva sanitetska vozila jer je postojeći vozni park zastario, a sada su, zbog povećanja broja pacijenata, ova vozila najpotrebnija.

– Do kraja godine ćemo dobiti i nekoliko aparata koje smo naručili što će nam pomoći u kvalitetnijem radu sa našim pacijentima, a obezbijeđena su kroz projekat izgradnje novog bloka, rekonsktrucije i adaptacije postojećeg objekta, te nabavke medicinske i nemedicinske opreme za našu ustanovu – istakao je Popović.

Nakon što su u jednom trenutku imali i preko 50 pacijenata u kovid odjeljenju, Popović navodi da je virus, što se tiče regije Birča, ili pogleda iz ove bolnice, u stagniranju.

– Ono što nije dobro jeste činjenica da je među pacijentima sa ozbiljnim simptomima sve više osoba srednje i mlađe životne dobi – zaključio je Popović.