Od danas akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju – akcija vozač-pješak, kontrola alkohola i vožnje pod dejstvom opijata

0
Kod 18 vozača u Zvorniku utvrđeno prisustvo alkohola u krvi
FOTO: Ilustracija

U cilju poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Zvornik od 20. do 24. novembra ove godine, sprovodi republičku akciju „Odnos vozač – pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“.

U saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u proteklih 10 mjeseci tekuće godine na području Policijske uprave Zvornik, jedan pješak je smrtno stradao. U istom periodu, iz saobraćaja su isključena 593 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i 95 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova.

Policijska uprava Zvornik apeluje na pješake da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke te da ne koriste tamnu odjeću. Takođe, apelujemo na vozače da vožnju prilagođavaju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.