PU Zvornik: U oktobru registrovano 65 krivičnih djela i 51 saobraćajna nezgoda

0

Danas je održana redovna konferencija za štampu Policijske uprave Zvornik na kojoj su predstavljeni rezultati rada za oktobar mjesec. Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić ocjenio je da je stanje bezbjednosti u oktobru mjerecu na području ove policijske uprave bilo zadovoljavajuće.

Mladen Savić, načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik rekao je da je u oktobru ukupno registrovano 65 krivičnih djela, što je za osam više nego u istom mjesecu prošle godine. „Od ukupnog broja 55 krivičnih djela bilo je iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, po tri iz oblasti privrednog kriminaliteta i bezbjednosti javnog saobraćaja“, rekao je Savić.

Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto 57 izvještaja protiv 67 lica, među kojima je bilo 27 povratnika u činjenju krivičnih djela, dok maloljenih lica nije bilo, rekao je Savić

I na ovoj konferenciji tema su bili migranti. Na području Policijske uprave Zvornik u oktobru registrovana su 152 migranta, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 52 migranata, rekao je načelnik Sektora policije Dražan Erkić. On je naglasio da s isključivo radi o licima muškog pola od kojih je 17 lica bilo maloljetno. Iz Avganistana je došao 51 migrant, iz Iraka i Maroka po 22, iz Sirije 21, dok su ostali iz zemanja Bliskog Istoka. Kao ni prethodnih mjeseci ni u oktobru nije registrovano ni jedno prekršajno, ni krivično djelo koje su počinili migranati . Migranti nisu bili ni žrtve krivičnih djela na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, rekao je Erkić.

On je dodao da je u oktobru od ukupno 51 saobraćajne nezgode, 17 bilo sa povrijeđenim licima, od kojih je jedna sa poginulim licem, šest sa teško povrijeđenim, 10 sa lakše povrijeđenim licima, dok su ostale saobraćajne nezgode bile sa materijalnom štetom.

„Policija je u oktobru kontrolisala 750 vozača i vozila, izdala 1.025 prekršajnih naloga,tekođe je iz saobraćaja isključila 56 vozila i 20 vozača, od kojih šest vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola“, rekao je Erkić.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić je dodao da su četiri vozača isključena iz saobraćaja zbog odbijanja da se podvrgnu testu na prisutvo opojnih droga, dok je jedan vozač isključen jer je bio pozitivan na opojne droge.