Danas nastavljena nastava u 236 osnovnih i srednjih škola

0
Danas nastavljena nastava u 236 osnovnih i srednjih škola

U osnovnim i srednjim školama u RS danas je ponovo počela nastava u klupama, nakon sedmodnevne pauze zbog dezinfekcije školskih prostora.

Zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti, onlajn nastava i dalje se organizuje u Katoličkom školskom centru Banjaluka, u OŠ „Gornja Slatina“ Šamac te u svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinja.

U sedmici nakon lokalnih izbora, od 16. do 20. novembra, većina škola u Srpskoj nastavu je organizovala na daljinu, te putem RTRS-a i programa “Školski čas”, s obzirom da se proces glasanja odvijao mahom u školskim prostorijama.

Kako su za Srpskainfo precizirali iz Ministarstva prosvjete i kulture RS, od svih 187 javnih osnovnih škola, biračka mjesta su se nalazila u 178 centralnih osnovnih škola dok u devet centralnih škola u Srpskoj nije bilo organizovano glasanje. Što se tiče područnih odjeljenja, njih 386 je bilo predviđeno za biračka mjesta, dok 93 područna odjeljenja nisu. Biračka mjesta nalazila su se i u ukupno 58 srednjih škola u Srpskoj.

Republička uprava civilne zaštite izvršila dezinfekciju u svim školama, Domu učenika u Doboju, te ustanovama kulture čije su prostorije korištene kao biračka mjesta, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.