Zvornička bolnica poziva na razumijevanje i strpljenje svoje pacijente i korištenje telefonske linije

0
Dječija ambulanta zvorničke bolnice vraćena na ranije mjesto u pedijatrijskom odjeljenju

Od početka pandemije virusa COVID-19 rad odjeljenja i službi u JZU Bolnica Zvornik organizovan je tako da se sve aktivnosti usmeravaju na to da uz poštovanje epidemioloških mjera svi pacijenti budu adekvatno zbrinuti i da im se pruži neophodna zdravstvena pomoć.

Na osnovu preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije sprovedene su mjere prevencije koje podrazumjevaju smanjenje kretanja pacijenata u samoj bolnici. Uvedena je mjera zabrane posjeta hospitalizovanim pacijentima, kao i odlaganje određenih medicniskih usluga čije odgađanje ne dovodi do pogoršanja zdravstvenog stanja naših pacijenata, formirani su trijažni punktovi na ulazima u bolnicu, formirano je COVID odjeljenje i COVID respiratorna ambulanta, a ono što posebno želimo napomenuti uloženi su i još uvek se ulažu nadljudski napori zaposlenih u JZU Bolnica Zvornik u svakodnevnoj borbi sa korona virusom.

Molimo pacijente JZU Bolnica Zvornik da imaju razumijevanja za način rada, koji je zbog trenutne epidemiološke situacije u interesu svih nas i koji je usklađen sa zaključcima Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije kao i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Uvođenjem neophodnih mjera povećale su se gužve na trijažnim punktovima, duže nego uobičajno čeka se na određene medicinske usluge. U zvorničkoj bolnici svjesni smo toga kao i činjenice da određeni broj pacijenata nije zadovoljan trenutnim načinom rada te da postoje negodovanja što u potpunosti shvatamo.

Apelujemo na sve da na isti način kako mi shvatamo Vas i Vi shvatite naš položaj. Svi naši zaposleni svakodnevno su u kontaktu sa virusom i zaraženim pacijentima, radnici na COVID odelenju provode do 12 sati u kompletnoj zaštitnoj opremi koja im ne dozvoljava ni obrok, ni piće ni odlazak u toalet, liječeći između 60 i 70 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Uzimajući u obzir prethodno navedeno kao i to da je veći broj zaposlenih van radnog procesa usled bolovanja po raznim osnovama i izolaciji zbog porodičnih i drugih kontakata sa virusom COVID-19 veliki teret pao je na preostale zaposlene u JZU Bolnica Zvornik. Ne žalimo se i ne tražimo bilo kakva opravdanja, samo Vas MOLIMO da shvatite u kakvim uslovima rade zaposleni u bolnici, da shvatite napore koje ulažemo da svako od vas dobije adekvatnu medicinsku pomoć i da imate strpljenja.

Informacije o hospitalizovanim pacijentima na Internom i COVID odjeljenju mogu se dobiti svakog dana u periodu od 12:00 do 14:30 časova na brojeve telefona:

056/211-112 lokal 149 i 150,
056/215-352 lokal 149 i 150.