UDOBNOST PRIJE SVEGA: Ovo je dodatak koji bi mnogi putnici rado imali u autu (VIDEO)

0

Ford je nakon dugotrajnog proučavanja navika svojih korisnika odlučio ponuditi jednu novost u automobilu.

Za nas u Europi taj dodatak i nije novost, imala ga je već prva generacija Twinga, pa i neki drugi automobili. Svejedno se usprkos dokazanoj koristi nije udomaćio i postao uobičajeni dio opreme svakog automobila.

Slično je u Americi, i to usprkos činjenici da postoji potreba za ovakvim sustavom. U Fordu su mjesecima proučavali korisnike kamioneta i uočili kako često postoji potreba da tijekom pauze na gradilištu malo odrijemaju, a sada će to moći na udobniji način. Isto se pokazalo i u privatnom životu, pa je i sam šef proizvodne linije modela taj nedostatak osjetio na svojoj koži i stoga odlučio da se sjedala moraju modificirati.

Stoga su od iduće godine odlučili kupcima ponuditi Max Recline sjedala. Sustav donosi pet patenata, a omogućava gotovo horizontalno postavljanje naslona. Time se sjedala pretvaraju u putni krevet, a korisnik na raspolaganju ima i lumbalnu potporu, te potporu u predjelu vrata.

“Korisnici F-150 su konstantno na cesti ili na poslu, a mogućnost da mogu na par minuta odrijemati je prava blagodat za njihovu radnu učinkovitost“, kaže Ben Kulhawik, inženjer odjela za projektiranje sjedala.

Sustav radi tako da stražnji dio sjedeće površine podiže za 9 cm kako bi se dobila ravna ploha i potpora u lumbalnom dijelu. Naslon se pak može uzdužno pomaknuti kako bi se optimalno postavila potpora za vrat. Naravno, elektromotorni pogon za namještanje se podrazumijeva.