U Bratuncu aktivna 43 slučaja , 64 osobe u izolaciji

0
Primitivizam u Skupštini opštine Bratunca, vrijeđenje odbornika na vjerskoj i nacionalnoj osnovi od savjetnika načelnika Rankića

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović apelovao je na stanovnike Bratunca da se pridržavaju mjera, koje se u ovoj lokalnoj zajednici preduzimaju u cilju zaštite od virusa korona. On je, na jučerašnjoj redovnoj sjednici Štaba za vanredne situacije, ukazao na potrebu opreznosti i odgovornosti, kada su u pitanju simptomi koji upozoravaju na prisustvo virusa ili kontakti sa osobama kojima je već određena mjera izolacije.

– Trenutna situacija na području naše opštine je takva da u posljednjih petnaestak dana nije došlo do povećanja broja pozitivnih osoba na virus korona, ali to ne znači da se epidemija ne širi, jer se ne testiraju svi koji imaju simptome zaraze – rekao je Mlađenović na sjednici pozivajući članove ovog štaba da se informišu o potrebama osoba, koje su pozitivne, a nalaze se na kućnom liječenju.

On je istakao da će opština organizovati dostavu hrane i drugih potrepština za ta lica. Štab je upoznat da su u Bratuncu trenutno pozitivne 43 osobe, te da se u izolaciji nalaze 64 osobe. Iz doma zdravlja je potvrđeno da su od posledica virusa korona juče preminule dvije, a prekjuče jedna osoba, te da se na bolničkom liječenju nalazi pet osoba.

Direktori bratunačkih škola i vrtića upoznali su Štab da je trenutna epidemiološka situacija u tim ustanovama dobra i da se nastava odvija redovno, uz svakodnevno provođenje propisanih mjera zaštite od virusa korona.

– Najvažnije je da u ovoj situaciji spriječimo širenje virusa i da sačuvamo zdravlje ljudi – zaključio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.