Iz stanice “ISPARILO” POLA MILIONA: Tri loznička policajca osuđena za nesavestan rad

2

Prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Sadu kriminalistički inspektori Policijske stanice u Loznici, G. R. i Z. Đ. osuđeni su sedam meseci uslovno na tri godine, koliko je dobio i njihov kolega M. B. iz PS u Malom Zvorniku, nekadašnji, višegodišnji šef Odseka kriminalističke policije u Loznici, potvrdila je Jelena Ostojin, naglašavajući da je to presuda sudskog veća Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Iz PS u loznici je, pre izvesnog vremena, nestalo oko 500.000 dinara i izvesna suma novca u stranim valutama, koje su oduzete od meštanina Banje Koviljače.

Mada mesecima nije ništa postupano u tom predmetu, taj meštanin Banje Koviljače se zainteresovao da vidi šta je sa novcem.

Ispostavilo se da ga nema, kao da su u zemlju propale!

Usledila je sveobuhvatna istraga, koja je podrazumevala i odlazak na poligrafsko ispitivanje.

I dalje se ne zna ko je, praktično, stavio pare u svoj džep, već će se samo da nagađa. Ni jedno “padanje” osumnjičenog na poligrafu nije pomoglo, jer je reč o policijskoj radnji, koja nikako ne može da bude relevantna kao dozak za sud.

Tužilac je odlučio da, zbog tog događaja, optuži trojicu inspektora, za nesavestan rad u službi, protiv kojih je doneta nepravosnažna presuda na koju imaju pravo žalbe Alelacionom sudu u Novom Sadu.

Tokom suđenja dvojica podređenih inspektora tadašnjem šefu, tvrdili su da je on primio novac. Presuđeno je istim “porcijama” kazni.

2 KOMENTARI

  1. Sramota.,kako narod da im veruje{cuvari reda}
    Sta uslovno sram bilo i sud i sudije, da je to uradio obican gradjanin bio bi 3 god u zatvoru i sve bi mu pokupili sto se pokupiti moze…
    Toliko o nasoj demokratskoj drzavi
    Vidite li vi ovo gospodine predsedniče drzave Aleksandre Vučicu ili makar neko od vasih ppdredjenih gospoda?

Comments are closed.