ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Donosimo vremensku prognozu za narednih nekoliko dana

0

Prijepodne u Bosni lokalno može padati slab snijeg, u nizinama slaba kiša. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 1°C, na jugu zemlje i do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 13°C.

U ponedjeljak pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i -1°C, a dnevna između 0 i 4°C, na jugu do 11°C.

U utorak pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka između -7 i -2°C, a dnevna između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 9°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.