Sara Ćirković u Zvornik donosi medalju sa Evropskog prvenstva u boksu, ove srijede boksuje za finale

0
Sara Ćirković u Zvornik donosi medalju sa Evropskog prvenstva u boksu, sutra boksuje za finale

Nakon fenomenalnih rezultata ove i prethodne godine u juniorskom boksu, Sara Ćirković je nastupila i na Evropskom prvenstvu. Sara brani boje Srbije na Evropskom prvenstvu i nakon dobijenih mečeva u četvrtfinalu i polufinalu borit će se za titulu prvakinje Evrope.

Sara Ćirković je dugodišnji član BK “Obilić” Zvornik, a na ovom prvenstvu je i prvi čovjek kluba Mirko Ždralo koji je zaslužan za odličnu spremnost Sare.

Više je nego zadovoljan historijskim uspjehom Sare Ćirković trener Ždralo koji priželjkuje i zlatnu medalju. Nakon pobjede u polufinalu, Ždralo je izjavio:

Već sad’ ovo je uspjeh koji niko nije mogao da očekuje, mi smo se nadali, ali realno očekivanje za medalju nije postojalo, pa nam nije nipta preostalo osim želje i motiva za što boljim nastupom što je urodilo plodom. Nismo se zadovoljili ovim uspjehom, želimo zlatnu medalju pa kako god bilo u finalnom meču.

U finale ulazimo kao i u dosadašnje mečeve sa motivacijom da pobjedimo. U polufinalu smo imali veliki zadatak da savladamo protivnicu iz Ukrajine, koja dolazi iz zemlje boksa. Pored tradicije boksa u Ukrajini, ulaganja u ovaj sport i jakog lobija, uspjeli smo to sve savladati i radujemo se finalu u kojem Saru očekuje Ruskinja Iurchenko Vera, rekao je Ždralo.

Podsjećamo da Sara boksuje u kategoriji do 52 kilograma. Na ovom Evropskom prvenstvu nastupilo je 207 takmičara iz 22 zemlje, a Zvornik će dobiti jednu od medalja.

Kako je to danas izgledalo u polufinalu pogledajte u videozapisu na youtube kanalu od 1 sat i 27 minuta, kada počinje meč naše Sare.

Iskrene čestitke Sari Ćirkovići njenom treneru Mirku Ždrali na historijskom uspjehu za grad Zvornik upućuje redakcija portala Zvornicki.ba.