SKANDAL DO SKANDALA U BOSANSKOM NOVOM: Pokušali podvaliti 400 listića, a glasalo samo 105 ljudi

0

“Dobio sam tri glasa, ali zadovoljan sam i sa toliko. Mlad sam, kandidovaću se ponovo”, kaže Carić

Nakon što su, zbog brojnih nepravilnosti na glasanju 15. novembra, izbori u selu Suhača kod Bosanskog Novog u nedjelju ponovljeni, uslijedio je novi pokušaj izborne krađe, a izlaznost birača bila je katrastrofalna, prenosi SrpskaInfo.

Na glasanje je izašlo svega 18 posto upisanih birača, odnosno 105 mještana, a svaki deseti listić bio je nevažeći.

Priče po kojima je baš glasanje u Suhači moglo biti presudno za rezulatat izbora u cijeloj opštini bile su ipak pretjerane, jer su pretendenti na fotelju načelnika Novog Grada, Miroslav Drljača (SNSD) i Slobodan Stanić (SDS – PDP) u nedjelju u Suhači dobili 59, odnosno 39 glasova, što neće uticati na ishod. Za sada Drljača vodi za više od 300 glasova, a konačan rezultat će se znati nakon prebrojavanja glasova iz inostranstva.

I Dario Carić (20) mladi kandidat PDP za odborničku poziciju potajno se nadao da bi u Suhači mogao dobiti tridesetak glasova, koliko bi bilo dovoljno da PDP dobije tri mandata, a da on uđe u Skupštinu grada. To se nije desilo.

“Dobio sam tri glasa, ali zadovoljan sam i sa toliko. Mlad sam, kandidovaću se ponovo”, kaže Carić i objašnjava da nije iznenađen što je u Suhači glasalo samo 105 ljudi, jer mnogi od ukupno 570 upisanih birača žive u inostrastvu.

“Nije niko ni očekivao neku veliku izlaznost, uvijek u ovom mjestu glasa stotinak ljudi, ali eto, našim političkim protivnicima to nije smetalo da pokušaju podmetnuti oko 400 unaprijed ispunjenih glasačnih listića, koje su posmatrači PDP i SDS otkrili na biračkom mjestu, prije otvaranja birališta”, kaže Carić.

On, kao i drugi aktivisti PDP i SDS u Bosanskom Novom, tvrdi da je u cijeloj opštini, a ne samo u Suhači, bilo mnogo izbornih malverzacija i da bi na svim biračkim mjestima trebalo ili ponoviti glasanje ili ponovo prebrojati glasove.