Krivične prijave za bivšu direktoricu JU “Kulturni centar Srebrenica”, osumnjičena tvrdi da je proces montiran zbog nacionalne pripadnosti

Podnesen izvještaj zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“. Iz Policijske uprave Zvornik su saopštili:

0
Krivične prijave za bivšu direktoricu JU

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica M.S. iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o bivšoj direktorici JU Kulturni centar Srebrenica Medihi Smajić koja se nakon poziva na saslušanje u policiju oglasila putem društvenih mreža po ovom pitanju i poručila da se radi o montiranom procesu po nacionalnoj osnovi:

Evo već godinu i po dana policija RS me istražuje. Meta sam im zbog toga sto sam ovakva kakva jesam. Što se nisam prodala za pokoji tender, radno mjesto… Izuzimala je dokumentaciju gdje sam bila direktorica a naposljetku su me i smjenili. Svemu ovom šuruju i Bošnjaci, i unutar policijskog sistema i oni koji sjede u vlasti, a tome im pomažu oni koji vladaju Srebrenicom. Obracala sam se i medjunarodni organizacijama i svima ali vise nikom nije bitno za Bošnjake u Srebrenici. Ponovno sam pozvana na Dan državnosti u policiju u Zvornik i ponovno me istražuju, saopštila je Smajić putem društvenih mreža.

Iz Policijse su u saopštenju dalje naveli:

Naime, lice M.S. se sumnjiči da je u svojstvu direktora javne ustanove u Srebrenici, u periodu od juna 2017. godine do avgusta 2020. godine, iskoristilo svoj službeni položaj i ovlaštenje i bez odluka Upravnog odbora javne ustanove, naložilo računovodstvenoj službi da joj vrše obračun neto plate uvećan za određeni iznos, za koje uvećanje je bespravno primjenjivalo odluku Upravnog odbora te javne ustanove koja je glasila na ime drugog lica, čime je protivpravno pribavilo imovinsku korist u iznosu od 14.595,00 KM.

Dalje, osumnjičeno lice se tereti da je u namjeri da drugome nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog, samoinicijativno promjenilo rješenje o prijemu u radni odnos za jedno lice, prilikom čega je pod istim brojem i datumom, izmjenilo sadržaj rješenja i kao takvo ga potpisalo i ovjerilo službenim pečatom javne ustanove, navedeno je u saopštenju pristiglom iz Policijske uprave Zvornik.