Uhapšen u akciji “Plantaža” zbog sumnje na proizvodnju droge: Posjedovao oružje i municiju

Jedna od najvećih akcija usmjerene na suzbijanje proizvodnje i prodaje narkotika na području Policijske uprave Zvornik dobija i sudski epilog. Iako je tom prilikom uhapšeno više lica, jutros je saopšteno da je jedno lice dobilo krivičnu prijavu. Prema nezvaničnim informacijama i drugi uhapšeni će dobiti prijave u narednom periodu, samo u odvojenim predmetima

1
Uhapšen u akciji

Policijska stanica Srebrenica podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, protivosobe S.M. iz Srebrenice.

“Preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u okviru operativne akcije ‘Plantaža 2020’, policijski službenici iz Srebrenice su 27. oktobra ove godine, u Skelanima u srebreničkoj opštini, pronašli zasad indijske konoplje na kojem su stabljike većim dijelom bile posječene”, navedeno je u saopćenju Policijske uprave Zvornik.

Tom prilikom, policijski službenici su izuzeli sa nekoliko stabljika dužine 150 do 200 centimetara, kao i dijelove biljaka koje su posječene. Utvrđeno je da se u zasadu nalazilo oko 150 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju.

Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku počinilaca, policijski službenici su identifikovali osobu S.M. koje se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

“Izvršenim pretresom stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, municiju, nož, optiku za oružje i druge predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku”, ističe se u saopštenju jutros pristiglom iz Policijske uprave Zvornik.

1 komentar

Comments are closed.