Komentar Džafića nakon što je izgubio izbore u Kalesiji za jedan glas

0
Novogodišnja čestitka općinskog načelnika Seada Džafića

Centralna izborna komisija završila je brojanje svih glasačkih listića.

Zanimljivi su rezultati u općini Kalesija. Tako je kandidat Stranke demokratske akcije Zijad Kulanić osvojio 5.579, tačnije 34,03 posto glasova.

Kandidat Nezaisne bosanskohercegovačke liste Sead Džafić osvojio je glas manje – 5.578, tačnije 34,02 posto glasova.

Nakon što je CiK objavio nove rezultate oglasio se i Sead Džafić na svom Facebook profilu.

Poštovani građani općine Kalesija, birači i prijatelji. Ovim putem želim da vam se zahvalim za vaše glasove koje ste mi dali u utrci za općinskog načelnika kao i za glasove koje ste dali za Nezavisnu bosanskohercegovačku listu kada je u pitanju Općinsko vijeće.

Hvala prije svega mojoj kćerki Alma Džafić i porodici koji su bili tu uz mene te radnicima UNIS TOK-a i ekipi Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Iako je Centralna izborna komisija BiH objavila preliminarne rezultate u kojima je za jedan glas pobijedio kandidat SDA, ovim putem mu čestitam.

S obzirom da je razlika mala ja ću iskoristiti sva zakonom propisana prava i već danas ću uputiti zahtjev za novo brojanje glasova.

Ja ću funckiju načelnika obnašati sve dok CIK ne objavi konačne rezultate i bit ću tu za građane kao što sam bio i proteklih godina. Ukoliko ponovno brojanje pokaže da je kandidat SDA pobjednik, ja se vraćam u svoju kompaniju UNIS TOK gdje radi preko 300 radnika i od koje se hrani preko 1.000 članova.

Svoju mjesečnu plaću u protekle 4 godine sam djelio najboljim sportistima, studentima, socijalno ugroženim građnima i onima kojima je pomoć potrebna.

Hvala još jednom za sve glasove koje smo časno i pošteno osvojili”, poručio je on.

Podsjećamo, CIK je napomenuo, 6., 7. i 8. decembra su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH.