Muzička škola „Vojin Komadina“: U jakoj konkurenciji Nađa Miletić osvojila prvu nagradu (FOTO, VIDEO)

0

Učenica Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ iz Zvornika Nađa Miletić učestvovala je na klavirskom muzičkom onlajn takmičenju i u svoju školu i grad donijela prvu nagradu.

– Nađa nam je donijela veliku radost, te nam je vratila osjećaj uzbuđenja i isčekivanja koja nose muzička takmičenja, a za koja smo od početka pandemije virusa kovid 19 uskraćeni – kaže direktorica Dijana Zekanović.

Četvrto Klavirsko internacionalno takmičenje SIRMIUM MUSIC FEST  organizovano je onlajn,  u skladu sa naloženim mjerama.

– Nađa je uspjela da ostvari izuzetan rezultat i osvoji prvu nagradu. Profesor klavira Bojana Nikić, sjajno je pripremila  Nađu i prijavila je na takmičenje sa jakom konkurencijom i izuzetnim žirijem. Za sve nas, ovo je bilo  novo iskustvo, novi uslovi, ali to nije uplašilo našu učenicu Nađu koja  je osvojila prvu nagradu – kaže Zekanović.

Profesorica klavira Bojana Nikić je nakon ovog festivala dobila zahvalnicu za podršku i doprinos u realizaciji festivala.

Zekanovićeva je ovom prilikom istakla da se nada da učenici neće još dugo čekati na organizovanje novih takmičenja. Učenici se sada pripremaju za republičko muzičko takmičenje koje treba da bude održano u martu naredne godine.