U 20. godini preminula Edina Serhatlić, fudbalerka Slobode

0

Edina Serhatlić, dvadesetogodišnja fudbalerka tuzlanske Slobode preminula je u Tuzli, potvrdio je premijerligaš sa Tušnja.

– Sa nevjericom, tugom i šokom primili smo vijest da je naša fudbalerka Edina Serhatlić preminula u 20. godini – potvrdili su iz FK Sloboda.

Tužna informacija potresla je sve u klubu, a povodom ovog tragičnog događaja oglasio se i Elmir Šećerbegović, predsjednik Tuzlaka.

– Ova vijest nas je šokirala i iznenadila. Svi u klubu smo jedna velika porodica i prerani Edinin odlazak nas je mnogo rastužio. Porodici Serhatlić upućujem izraze najdubljeg saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima – poručio je Šećerbegović.

Edina je bila omiljena među djevojkama u Crveno – crnom. Armin Mujezinović, trener ženske selekcije, nije krio tugu nakon saznanja da Serhi više nije među nama.

– Sa tugom možemo izjaviti da smo izgubili dobru, vaspitanu djevojku koja je svaki dan živjela Slobodu i bila ponosna što je nosila grb kluba. Igračica koja je Slobodu i naš tim nosila u srcu, na svakom treningu, svakoj utakmici. Hvala ti Serhi za sve – poručio je Mujezinović.

Merima Aljić, kapiten Slobode, o Serhi, kako su je zvale saigračice, imala je samo riječi hvale.

– Sjećam se kada me je pitala da počne dolaziti na treninge mlađih uzrasta kako bi napredovala i bila što bolja. I taman kad se posvetila fudbalu, razbolila se. Serhi naša dobrica, uvijek spremna pomoći i uvijek raspoložena za trening. Uvijek ću pamtiti tvoju radost nakon postignutog gola. Zauvijek ćes biti u našim srcima i uvijek ćemo te se rado prisjećati. Naša svaka naredna utakmica bit će za tebe – poručila je Merima Aljić.

Edina Serhatlić rođena je 6. jula 2000. godine u Tuzli.

– Fudbalski klub Sloboda ovom prilikom porodici Serhatlić i prijateljima upućuje iskrene izraze saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima. Edina, nikada te nećemo zaboraviti…Tvoja Crveno – crna porodica – poručili su iz Slobode.