Graničari u Zvorniku uhapsili kradljivca iz Vlasenice

Graničari Bosne i Hercegovine u prethodnim danima su uhapsili četiri osobe prilikom njihovog pokušaja da pređu granicu naše države. Jedno od hapšenja dogodilo se na MGP Šepak, a o tome su iz Granične policije saopštili

0
U Zvorniku uhapšen 36-godišnjak iz Srbije za kojim policija traga zbog djela
FOTO: Arhiv

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 6. decembra 2020. godine, lišili su slobode N.Z. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Gradiška, 4. decembra 2020., prilikom ulaska u BiH lišili su slobode dvojicu bh. državljana na osnovu raspisanih potraga. Za A. DŽ. (1982.) je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Kontroliran je na prijelazu Gradiška i predat službenicima PS Banja Luka. Za V.T. (1976.) je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Gračanica raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Kontroliran je na prijelazu Gradina i predat službenicima PU Gračanica.

Istoga dana, službenici JGP Višegrad su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Vardište lišili slobode P.T. (1981.). Provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnih djela „prevara“ i „iznuda“. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a RS, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.