CIK ODLUČIO Ponovno brojanje listića na pojedinim mjestima u osam opština

0
Član CIK-a Suad Arnautović: Tražit ću izmjene biračkih odbora u Srebrenici i Doboju
FOTO: Ilustracija

Centralna izborna komisija (CIK BiH) naredila je ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz Cazina, Bihaća, Teslića, Novog Grada, Kaknja, Tuzle, Foče u FBiH i Vareša.

U saopštenju CIK je precizirano da će ponovno brojanje glasačkih listića biti obavljeno po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za nivo vlasti opštinsko vijeće/skupština opštine, odnosno gradsko vijeće.

Ponovna brojanja će se obaviti sutra u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra” od 12 časova.

Naredba će biti objavljena na veb-stranici Centralne izborne komisije BiH i smatraće se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu, navodi se u saopštenju.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditovani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

CIK BiH naređuje ponovno brojanje glasačkih listića po zahtjevu ili po službenoj dužnosti ako utvrdi da je učinjena povreda Izbornog zakona BiH i da ta povreda utiče na dodjelu mandata.