Dva nova filma u bioskopskom repertoaru Doma omladine Zvornik

0

Ove sedmice u zvorničkom Domu omladine na bioskopskom reportoaru posjetioce će imati priliku pogledati projekcije pet filmskih ostvarenja od čega jedan film premijerno u redovnom repertoaru i to film Ime naroda.

Dva nova filma u bioskopskom repertoaru Doma omladine Zvornik

Ime naroda (2020)

Svetozar Miletić bio je ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i doživotni borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini. Nakon što je više puta politički osuđivan, njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj
slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. Ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

Dva nova filma u bioskopskom repertoaru Doma omladine Zvornik

Žanr: Istorijski
Originalni naziv: Ime naroda
Trajanje: 137 minuta
Trejler: https://youtu.be/QtzjiQSjU6k

Vikend sa ćaletom (2020)

Kašika (Nenad Jezdić), sredovječni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svjesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to vjerovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dječaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istjera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno. Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svijet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje posjeduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest…

Žanr: Drama, komedija
Originalni naziv: Vikend sa ćaletom
Trajanje: 113 minuta
Trejler: https://youtu.be/jbAtNj1H0I8

Rat s dekom (2020)
Piter (Ouks Fegli) i njegov deka Ed (Robert Deniro) bili su veoma bliski, ali kada se deka useli kod njegove porodice, Piter je prisiljen da se odrekne svoje najvrjednije imovine, spavaće sobe. Piter ni od čega neće prezati kako bi povratio svoju sobu, smišljajući s prijateljima niz smicalica kako bi ga istjerao.

Ali, deka se ne predaje tako lako i vrlo brzo dolazi do sveopšteg rata.

Žanr: Komedija, porodični
Originalni naziv: War with Grandpa
Trajanje: 94 minuta
Trejler: https://youtu.be/bMwuOHajsvk

Trolovi: Svjetska turneja (sinhronizovano) (2020)
U avanturi koja će ih odvesti daleko izvan granica poznatog, Maka i Zakeralo će otkriti da su oni samo jedno od šest različitih trolovskih plemena, koje živi u jednoj od šest različitih teritorija i posvećeni jednom od šest muzičkih pravaca:

fanku, roku, kantri muzici, tehno muzici, klasičnoj i pop roku. Tako da će njihov svijet postati mnogo veći i mnogo, mnogo bučniji.

Dva nova filma u bioskopskom repertoaru Doma omladine Zvornik

Žanr: Animirani
Orginalni naziv: Trolls: World Tour
Trajanje: 90 minuta
Trejler: https://youtu.be/GFA7K4wKNqg

Lesi se vraća kući (sinhronizovano) (2020)
Dvanaestogodišnji Florijan i njegova voljena Lesi su nerazdvojni, najbolji prijatelji. Srećno žive u idiličnom selu na jugu Njemačke. Ali, kada Florijanov otac izgubi posao, moraju da se presele u manji stan, u kom nije dozvoljeno držati pse. Florijan je skrhan, jer mora da se rastavi od Lesi, koja biva predata grofu fon Šprengelu. Oni putuju na Sjeverno more zajedno sa grofovom dvanaestogodišnjom unukom, Prisilom. Međutim, kada grof pokaže svoje pravo, zlo lice i kad se Lesi osjeti veoma ugroženom, ona koristi priliku da pobjegne i otpočne svoju avanturu, putovanje preko cijele Njemačke, kako bi pronašla Floa. Ali, nije Lesi jedina koja se otišla na putovanje. Ni Flo nije mogao više da izdrži i kreće u potragu za svojim psom. Njih dvoje nije tako lako pobijediti.

Žanr: porodični, avantura
Orginalni naziv: Lassie Eine abentteurliche Reise
Trajanje: 100 minuta
Trejler: https://youtu.be/4yh3DxWrN08

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Doma omladine Zvornik. Redovna cijena ulaznice za bioskop ostaje 4KM.