Popović: Među zaraženima u Zvorniku najviše mladih sa teškim simptomima

0
Nakon fizičkog obračuna u Bratuncu, načelnik Rankić završio u zvorničkoj bolnici gdje mu nije utvrđen stepen povreda
FOTO: Arhiv

Direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović rekao je u Jutarnjem programu RTRS-a da je u kovid odjeljenju ove bolnice trenutno smješteno 40 pacijenata od kojih je 28 pozitivno na virus korona, a 12 u izolaciji. Četiri pacijenta su priključena na respirator, a ostali imaju tešku kliničku sliku.

Popović je istakao da je na području Zvornika pogoršana epidemiološka situacija, te da su protekli četvrtak i petak bili najteži dani od početka epidemije, jer se u bolnicu javio veliki broj pacijenata koji zahtijevaju kiseoničku podršku.

On je naveo da situaciju posebno otežava činjenica da je među zaraženima najviše lica mlađe životne dobi sa teškim simptomima.

Popović je apelovao na građane da se jave Domu zdravlja čim se pojave prvi simptomi virusa korona.

On je naveo da se trenutno 13 ljekara i četiri medicinska radnika nalaze u izolaciji – zbog zaraze virusom korona ili kontakta sa zaraženima. Dodao je da na kovid odjeljenju zvorničke bolnice ukupno rade 74 zdravstvena radnika.

Popović je istakao da bolnica raspolaže dovoljnom količinom zaštitne i druge opreme, te da ima dovoljan broj respiratora, dodavši da će sutra ovoj ustanovi biti isporučeni pacijent monitori.