Preminula još jedna osoba iz Zvornika pozitivna na korona virus, danas 13 novozaraženih

U nastavku pročitajte pristiglo saopštenje iz Gradske uprave Zvornik koje je pristiglo nakon zasjedanja Štaba za vanredne situacije

0
Zvornik bez novoinficiranih korona virusom, broj zaraženih 25, na liječenju 9 pacijenata
FOTO: Ilustracija

Jedna osoba iz Zvornika kod koje je potvrđeno prisustvo novog virusa korona preminula je u prethodna 24 časa, potvrdio je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Pozitivno je još 13 Zvorničana.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja 210 je aktivnih slučajeva zaraze. Kućna izolacija je obavezna za 770 osoba, a ova mjera istekla je za 3975 lica.

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice su 22 pacijenta od kojih je iz Zvornika 12, a iz Šekovića, Milića, Srebrenice, Vlasenice i Bratunca 10. Još 22 bolesnika koji imaju upalu pluća su hospitalizovani i za njih se čekaju rezultati PCR testa.

Odgovornim ponašanjem dajte svoj doprinos u sprečavanju širenja virusa u našoj zajednici. Primjenjujte preventivne mjere: koristite zaštitnu masku, držite fizičku distancu, održavajte ličnu higijenu, upotrebljavajte sredstva za dezinfekciju na javnim mjestima. Izbjegavajte okupljanja i proslavljajte samo u krugu svoje porodice.