Umro je novoizabrani kalesijski vijećnik Zijad Suljkanović

0

U 55. godini života umro je Zijad Suljkanović, iz Donjih Rainaca. Ovu vijest na svom faceobook profilu objavila je njegova kćerka Zijada Suljkanović, uz riječi „Inna Lillahi ve inna ilejhi Radzi’un. Svi smo Allahovi i svi se Njemu vracamo.“

Zijad je imao tešku upalu pluća, a prilikom testiranja na koronavirus je bio negativan.
Njegovo stanje proteklih dana je bilo izuzetno loše, ali se očekivalo da će uspjeti dobiti tu bitku, kao što je dobijao i druge bitke.

SULJKANOVIĆ ZIJAD, rođen 26. aprila 1966. godine u Raincima Donjim, općina Kalesija. Oženjen, otac dvoje djece. Po zanimanju poljoprivredni tehničar. Član Patriotske lige. Tokom agresije na BiH pripadnik Armije BiH kao vojnik, komandir čete i pomoćnik komandanta bataljona. Kao pripadnik Armije RBiH ranjavan i kao takav penzionisan. Ima bogato političko iskustvo kroz obavljanje 2 mandata vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija. Kao član Narodne stranke radom za boljitak bio je poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona od 2016. do 2019. godine. Dobitnik više priznanja i zahvalnica za svoj politički i društveni angažman. Veoma agilan u nastojanjima razvoja sektora poljoprivrede i podrške poljoprivrednicima.

Na nedavnim Lokalnim izborima izabran je u Općinsko vijeće Kalesija kao kandidat SBB, ali, nažalost, nije dočekao da mu se i verifikuje mandat. .

Termin dženaze još nije poznat.