Besplatne radionice – „Osnove web programiranja“ za mlade Zvornika

Radionice namijenjene mladim do 35 godina

0
Besplatne radionice - „Osnove web programiranja“ za mlade Zvornika
FOTO: Ilustracija

Omladinski klub Zvornik vas poziva da se prijavite na besplatne radionice web programiranja za učesnike uzrasta od 15 do 30 godina. Učesnicima se nudi mogućnost sticanja novih, te
nadogradnja postojećih znanja iz oblasti web programiranja, gdje će ista moći primjeniti u daljnjem školovanju.

Jedan od ciljeva radionica jestezainteresovati djecu i mlade za svrsishodan rad na računaru obzirom da većinu svog slobodnog vremena provode pored računara odnosno na internetu.

Radionice su koncipirane tako što će predavač metodološki predstaviti osnove pravljenja web stranice, čime bi se kod polaznika podstakla kreativnost pri implementaciji individualnih ideja web programiranja. Mjesto održavanja radionica je igraonica „Wolf“ u Zvorniku koja posjeduje svu neophodnu opremu za realizaciju radionica.

Planirano vrijeme trajanja su četiri sedmice, tačnije sedmično će se održavati po dvije vezane radionice od po 45 minuta.

Zbog novih mjera koje je donio krizni štab grada Zvornika, povodom novonastale situacije prouzrokovane virusom „Covid-19“, radionice će biti organizovane u skladu sa izrečenim mjerama, te će u skladu s tim učesnicima biti obezbjeđene maske i sva potrebna dezinfekciona sredstva.

Popunjavanjem formulara prijavljujete se za učešće u radionicama web programiranja, o svim daljim koracima bićete naknadno obavješteni putem e-maila. Omladinska inicijativa se realizuje u okviru projekta „Positive Radiation“ koji implementira udruženje „Naša djeca“ Zenica. Link za prijavu otvorite klikom OVDJE.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).