Prilikom pokušaja prelaska granice u Karakaju uhapšen 35-godišnjak iz Zvornika

0
Prilikom pokušaja prelaska granice u Karakaju uhapšen 35-godišnjak iz Zvornika
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 10. decembra 2020., lišili su slobode D.Z. (1985.), nakon što je prilikom graničnih provjera utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj. Predat je službenicima Sudske policije Zvornik.

Lišen slobode zbog šest raspisanih potraga

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 10. decembra 2020. godine, lišili su slobode S.H. (1995.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim raspisano šest potraga te da ga potražuju Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnih djela „krađa“ (2) i Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora (3) i krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Dan ranije, 9. decembra 2020., službenici ove jedinice su prilikom ulaska u našu zemlju, također na prijelazu Gradiška, lišili slobode D.C. (1989.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH i Republike Srbije je predat službenicima MUP-a RS, saopšteno je iz Granične policije BiH.