Apel za spas mlade Senide Redžepi iz Glumine kod Zvornika, organizacija “Help Others” uplatila polovinu potrebnih sredstava za odlazak u Istanbul

Juče 16.decembra, pokrenuta je akcija za prikupljanje pomoći oboljeloj Senidi Redžepi iz Glumine kod Zvornika. Portal Crna-Hronika.info u saradnji sa bračnim parom Redžepi pokrenuli su apel, a među privm se odazvala organizacija "Help others" iz Salzburga koju predvodi Dževad Islamović iz zvorničkog naselja Jusići. U nastavku prenosinom tekst sa facebook stranice ove organizcije kao i način na koji možete pomoći ovoj mladoj ženi u njenoj borbi za život sa opakom bolesti.

0
Aepl za spas mlade Senide Redžepi iz Glumine kod Zvornika, organizacija
Humanitarna organizacija “Help others” Salzburg je iz nenamijenskih sredstava uplatila 500 0€ za lječenje Senide Redzepi.
HITNI APEL ZA POMOĆ SENIDI REDŽEPI (HAJDAREVIĆ)
Senida Redžepi rodom iz Korkutovića kod Konjević Polja, rođena je 1991. godine u Zvorniku i udata je za Semira Redžepija.
Njih dvoje su povratnici u Zvornik!
Senida je završila Behram-begovu medresu u Tuzli 2011. godine, a prije 6 mjeseci ustanovljeno je da ima tumor na jetri. Prije toga imala je 2 operacije, prvo debelo crijevo kada je i ustanovljeno da ima tumor, a onda je slijedilo i uklanjanje jajnika.
Bila je na hemo terapijama koje nisu pokazale posebnih rezultata.
Nažalost njeno stanje nije dobro, kontaktirali su najbolje doktore u Istanbulu. Oni su odgovorili da ne mogu ništa obećati na osnovu nalaza koje su dobili ali da mogu da pokušaju pomoći Senidi.
Pošto je njena bolest nažalost jako uznapredovala, njen odlazak u Istanbul mora biti pod hitno. U razgovoru sa doktorima ona bi trebala biti u Istanbulu već u utorak 22 .12.2020 godine na pregledima. Nažalost bez novaca ništa ne ide.
Da bi Senida otišla na pretrage i preglede trebat će joj 8000 € plus dodatni troškovi boravka i prevoza. Ukoliko želite pomoći vaše uplate možete poslati preko PayPal ili žiroračuna ,pod oznakom”SENIDA” Uplate EU:
Help Others
IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871
BIC:SBGSAT2SXXX
SPARKASSE SALZBURG
Uplate za one koji posjeduju Paypal:
Konvertibilni račun, uplate iz BiH
562 003 816 050 7237
Senida Redžepi
Glumina bb.
75400 Zvornik