Uhapšen 41-godišnjak kojeg potražuje Sud u Zvorniku, pokušao danas preći granicu

Danas, ali i prethodnih dana bilo je nekoliko hapšenja na graničnim prijelazima države Bosne i Hercegovine. Jedno od hapšenja izvršila je i Jedinica granične policije Zvornik. U nastavku pročitajte saopštenje iz GP BiH.

0
Na graničnom prijelazu uhapšen 38-godišnji Zvorničanin
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Zvornik, 18. decembra 2020., lišili su slobode A.P. (1979.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Bratunac i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 17. decembra 2020., službenici JGP Orašje lišili su slobode M.B. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Službenici JGP Brod, 16. decembra 2020., prilikom ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod, lišili su slobode M.A. (1996.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Na prijelazu Popovi otkriveno sedam falsificiranih PCR testova

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 17. decembra 2020. godine, nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu za petericu državljana Sjeverne Makedonije i dvojicu državljana Republike Srbije, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili sedam potvrda PCR testa na COVID-19 za koje se sumnja da su falsificirane. Strani državljani su kontrolirani u vozilu, makedonskih nacionalnih oznaka, na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Bogatići Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, saopšteno je danas iz Granične policije Bosne i Hercegovine.