Početak primjene novih mjera za ulazak u Srbiju pomjeren za 24 časa : ulaz uz negativan PCR test, za pogranična područja važe potvrde o zaposlenju, školovanju, prelaze i poljoprivrednici

0
U Zvorniku zbog pronevjere uhapšen 44-godišnjak prilikom pokušaja prelska granice u Šepku
FOTO: Arhiv

Primjena novih mjera za ulazak u Srbiju pomjerena je za 24 časa, odnosno počinje u noći između nedjelje i ponedjeljka poslije ponoći, potvrđeno je za infobirac.net u Upravi granične policije u Malom Zvorniku.

– Za ulazak u Srbiju biće potreban negativan PCR test, ne stariji od 48 časova. U pograničnim područjima granicu će bez testa moći da prelaze radnici uz potvrde o zaposlenju, učenici uz potvrdu o pohađanju škole, kao i poljoprivrednici koji prelaze granicu zbog poljoprivrednih radova uz dokaz o posjedovanju zemljišta – rekli su iz ove Uprave.
Oni su dodali da će priznavati samo PCR testove koji se rade u ovlaštenim ustanovama, a to je za stanovnike Republike Srpske Institut za javno zdravstvo.

Stanovnici regije Birač, komercijalne PCR testovemogu da rade u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, regionalni centar Zvornik.

Testiranje se obavlja od ponedjeljka do četvrtka od 8 do 10 časova. Cijena komercijalnog testiranja je 105 KM. Za sve informacije građani mogu pozvati i broj regionalnog centra u Zvorniku, koji se nalazi u Karakaju, 056-232-126.