Ognjen Pavlović dobitnik specijalnog priznanja Olimpijskog komiteta BiH

0
Ognjen Pavlović dobitnik specijalnog priznanja Olimpijskog komiteta BiH

U Olimpijskom muzeju Bosne i Hercegovine juče je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana manifestacija dodjele priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“.

Specijalno priznanje za društveno-sportski rad u džudo sportu dobio je naš sugrađanin Ognjen Pavlović, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske i istaknuti sportski radnik.

Pavlović je istakao da je ovo priznanje rezultat zajedničkog truda i rada džudo kluba „Sokolovi“, svih njegovih saradnika i njega lično, a u budućnosti će služiti kao dodatni motiv za nastavak unapređenja džudo sporta.

Dobitnici priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“ su:

Ognjen Pavlović dobitnik specijalnog priznanja Olimpijskog komiteta BiH
Pavlović u društvu najboljih sportista države BiH

Košarka: Muška košarkaška reprezentacija BiH.

Tekvondo: TKD Novi Grad Sarajevo, Tekvondo savez BiH (specijalna nagrada), Fahrudin Adilović, Benjamin Husić, Ira Grgić, Milica Vasić, Jelena Vasić, Ejla Makaš, Muška kadetska tekvondo reprezentacija BiH.

Tenis: Tomislav Brkić i Marko Maksimović.

Plivanje: Lana Pudar i Jovan Lekić.

Kajak : Dušan Mačkić.

Skijanje: Elvedina Muzaferija i Aleksa Vuković.

Biciklizam : Lejla Tanović i Hajrudin Trle (specijalna nagrada).

Sankanje: Mirza Nikolajev.

Boks: Tara Bohatjuk.

Džudo: Larisa Cerić, Toni Miletić, Ognjen Pavlović (specijalna nagrada).

Atletika: Amel Tuka i Mesud Pezer.

Bodibilding i fitnes: Adnan Alagić.

Po završetku svečanosti i uručenja nagrada, javnosti se putem društvenih mreža obratio Ognjen Pavlović koji je poručio:

-Zahvalio bih se kolegama iz džudo kluba „Sokolovi“, zatim kolegama iz Džudo saveza Republike Srpske i BiH, jer ovo je rezultat svih nas. Zahvaljujem se ljudima iz Olimpijskog komiteta što su prepoznali jedan predan i mukotrpan rad u zaista nezahvalnim uslovima. Draž ovog priznanja se ogleda u tome što mi iz olimpijskih i amaterskih sportova radimo za aplauze, jer u ovim sportovima nema puno novca te nam papir koji dobijemo za uspješnog sportistu ili sportskog radnika predstavlja sve, ako isključimo onu ličnu nevidljivu satisfakciju – govori Pavlović i dodaje da je za njega posebna satisfakcija što je njegov i rad njegovih saradnika prepoznao i Olimpijski komitet BiH kao krovna sportska organizacija kompetentna da ocijeni bilo kakav rezultat ili zalaganje u sportu.

Ognjen Pavlović sa saradnicima