Bego Bektić iz Srebrenice prijavio policajca zbog upućenih prijetnji

Prema pisanju medija u BiH, prethodnog dana u Srebrenici se odvijala prava drama. Bego Bektić, javnosti od ranije poznat iz afere izbornih prevara u Srebrenici prijavio je policijskog službenika iz Srebrenice zbog prijetnji koje je Bektiću uputilo službeno lice. Prema pisanjima medija, u jednoj od kafana u Srebrenici Bektić je sjedio za stolom sa šefom kabineta načelnika Grujičića da bi ih policijski službenik odmah po ulasku počeo vrijeđati, između ostalog i riječima "Bego Srbine!", prema navodima nekih medija došlo je i do fizićkog obračuna između policajca i šefa kabineta načelnika dok je Bektić bio u policijskoj stanici i podnosio prijavu. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju saopštili

0
Teško pijan u kafani narušavao javni red i mir, a onda ga policija uhapsila
FOTO: Ilustracija

Policijskoj stanici Srebrenica, 22.12.2020. godine, obratio se B.B. iz Srebrenice i prijavio da ga je 21.12.2020. godine u večernjim satima, u ugostiteljskom objektu u Srebrenici, jedan policijski službenik vrijeđao, prilikom čega je potegao službeni pištolj.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Zvornik koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Policijski službenici ove Uprave preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih provjera i činjenica vezanih za navedeni događaj, na osnovu čega će, u skladu sa važećim zakonskim propisima i po instrukcijama postupajućeg tužioca, preduzimati sve dalje aktivnosti.

Protiv policijskog službenika podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka, a sve informacije će biti proslijeđene Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.