Otkriveni serijski kradljivci cigareta, uhapšeni lopovi iz Sarajeva

Nakon nekoliko serijskih krađa cigareta na području Zvornika, policija je rasvijetlila iste i pohapsila počinioce. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju saopštili:

1
Otkriveni serijski kradljivci cigareta, uhapšeni lopovi iz Sarajeva
FOTO: Arhiv-Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Кozluk, lišili su slobode lica J.Š, J.R. i S.P. svi iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da počinili krivična djela „Кrađa“.

Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela „Кrađa“, policijski službenici PS Кozluk su identifikovali lica J.Š., J.R. i S.P. svi iz Sarajeva, koji se sumnjiče da su tokom mjeseca decembra ove godine, iz trgovinskih radnji u Čelopeku i Branjevu, otuđili određenu količinu cigareta.

Izvršenim pretresom lica i vozila koje koriste osumnjičeni, policijski službenici su pronašli određenu količinu praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

U toku je kriminalistička obrada na osumnjičenim licima, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela.

 

1 komentar

Comments are closed.