Počelo je novogodišnje ukrašavanje grada Zvornika

0

Jučer su počeli radovi na novogodišnjem ukrašavanju grada. Ono što je novina, za razliku od prethodnih godina je da će velika novogodišnja jelka krasiti uređenu zelenu površinu sa fontanom, odnosno jelka će biti postavljena na postolju fontane. Na ovom mjestu je zasada postavljena konstrukcija koja je donacija jednog zvorničkog preduzeća, dok je grad Zvornik obezbjedio materijal i nakit. U saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zvornik, biće uređen i ukrašen plato ispred Osnovne muzičke škole, kao i prostor ispred kancelarije Turističke organizacije, saznajemo od zamjenika gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića.

On je rekao da zbog situacije izazvane pandemijom virusa korona, i smanjenog priliva prihoda u budžet grada, neće biti izdvajana značajnijih novčanih sredstava za novogodišnje ukrašavanje grada, već će se koristiti postojeći nakit.

Šetajući gradom primjetili smo da su ukrašene i male jelke u žardinjerama u dvorištu Osnovne škole Sveti Sava, koje privlače poglede prolaznika.

Ivanović je rekao da će i ove godine za socijalno ugrožene kategorije stanovništva biti obezbeđena novčana pomoć. „ Zajedno sa udruženjima i Centrom za socijalni rad trenutno pravimo spiskove, koji će biti konačni za nekoliko dana. Isplata jednokratne novčane pomoći biće organizovana krajem ove i početkom naredne godine „ rekao je Ivanović