Policajac uhapšen zbog krijumčarenja migranata

0
Hapšenje u Loznici zbog pedofilije
FOTO: Ilustracija

U sklopu akcije policijski službenici obavit će pretres osumnjičenog i prostorija koje koristi s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku

Policijski službenik MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo organiziranog kriminala.

On je uhapšen na području Bihaća u sklopu operativne akcije kodnog naziva LIPA koju provode policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH.

Sumnjiči se za da je počinio kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom organiziranja grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenja migranata i kaznenim djelom zlouporabe položaja ili ovlaštenja, saopćila je Granična policija BiH.

U sklopu akcije policijski službenici obavit će pretres osumnjičenog i prostorija koje koristi s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Nakon toga će osumnjičeni biti proveden u službene prostorije Granične policije BiH, a zatim dalje predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.