Džemi ispunjena velika želja, dobio štalu u rodnom Kalinoviku

0

Nakon što je o Džemalu Jašareviću snimljen dokumentarni film “Džemo”, u kojem je Jašarević istakao kako bi se volio vratiti u rodno mjesto Kalinovik, Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice izašlo mu je ususret i izgradilo štalu za njegove krave.

Ministar Edin Ramić danas je Jašareviću predao ključeve štale u Kalinoviku.

“S obzirom na to da je Džemo na jedan specifičan i nesvakidašnji način prikazao ljubav prema uzgoju stoke, ispunili smo njegovu želju i u njegovom mjestu napravili jedan veći stajski objekat koji će ga trajno vezati za Gornju Bukvicu. U filmu je iskazao da mu jako nedostaje boravak u mjestu rođenja, pa smo kroz izgradnju ovog objekta željeli olakšati Džemi i pomoći u razvijanju njegovog stočnog fonda”, kazao je ministar Ramić.

Ministarstvo je užurbano radilo na pribavljanju neophodne dokumentacije, projektovanju i izgradnji objekta koji će moći zadovoljiti Džemine potrebe.

“U novosagrađenom objektu može nesmetano uzgajati do 15 komada krupne stoke. Pored uzgoja stoke, želimo mu uspjeh u budućim takmičenjima jer svi znamo da je Džemina najveća ljubav trčanje i održavanje kondicije. Dolascima u Gornju Bukvicu će imati spoj dvije njemu najdraže aktivnosti, trčanje u prirodi i uzgoj stoke”, zaključuje ministar Ramić.