Uhvaćen lopov koji je napravio najmanje 30 krađa, policija ga zatekla na dok je pokušavao opljačkati još jednu kuću

1
Uhvaćen lopov koji je napravio najmanje 30 krađa, policija ga zatekla na dok je pokušavao opljačkati još jednu kuću
FOTO: Zaplijenjeno oružje prilikom pretresa

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, zatekli su i lišili slobode na mjestu izvršenja krivičnog djela S.S. iz Srebrenice, koji se sumnjiči da je počinio više od 30 krivičnih djela „Teška krađa“. Prema nezvaničnim informacijama radi se o licu koje je od ranije poznato policiji po činjenju krivčnih djela, posebno krađa iz porodičnih domova. Uhvaćeni lopov dolazi iz naselja Prohići u Srebrenici, a u svom pohodu krao je iz skoro svih mjesta na području opštine Srebrenice.

Naime, policijski službenici PS Srebrenica su preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela protiv imovine, izvršenih u prethodnom periodu na području Srebrenice, došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela može dovesti S.S. iz Srebrenice, zbog čega je za navedenim licem objavljen raspis o traganju.

Osumnjičeni se tereti da je u proteklom periodu, iz unutrašnjosti većeg broja objekata privatnog vlasništva na području Srebrenice, otuđio oružje, motore za čamce, mobilne telefone, hranu i druge predmete.

Na osnovu preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici PS Srebrenica su 24.12.2020. godine, zatekli osumnjičenog prilikom pokušaja da iz jedne porodične kuće otuđi određene predmete, nakon čega je lišen slobode.

U vezi sa navedenim aktivnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. U toku je rad na dokumentovanju počinjenih krivičnih djela.

1 komentar

Comments are closed.