Stanovnici Snagova i naselja u dolini Jošanice bez električne energije do ponedjeljka

0
Stanovnici Snagova i naselja u dolini Jošanice bez električne energije do ponedjeljka
FOTO: Arhiv

Snijeg je uzrok kvarova koji su doveli do prekida u isporuci električne energije skoro na polovini teritorije grada Zvornik. Iako su interventne ekipe radile u kontinuitetu više od 24 sata na terenu do potpunog otklanjanja svih kvarova nije došlo.

Prema informacijama iz Radne jedinice Zvornik na terenu se i dalje nalaze radnici koji pokušavaju pronaći kvarove. Nažalost male su šanse da korisnici dalekovoda koji napajaju naselja na Snagovu i u dolini Jošanice dobiju električnu energiju u toku noći.

Mokar snijeg napravio je niz kvarova koje je teško locirati zbog velike površine terena. U toku dana nekoliko kvarova je pronađeno i odmah sanirano. Urađeno danas je bilo dovoljno za gradsko jezgro i nekoliko naselja, ali ne i za područje Snagova i dolinu Jošanice.

Iz Radne jedinice Zvornik žale zbog nastalih problema i čine sve što je u njihovoj mogućnosti da saniraju prbleme prouzrokovane snijegom. Predviđa se normalizacija u isporuci električne energije tek u ponedjeljak.

Stanovnici pomenutih naselja ogorčeni su, a svoje nezadovoljstvo isakzuju i putem društvenih mreža. Da li će zbog prekida isporuke električne energije biti i olakšica za potrošače sa navedenog područja znat ćemo u narednom periodu.