Gradonačelnik Zoran Stevanović ocijenio 2020. godinu i čestitao građanima predstojeće praznike

0

Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika osvrnuo se, nakon posljednjeg skupštinskog zasjedanja u ovom sazivu, na 2020. godinu u Zvorniku te izdvojio najznačajnije događaje.

On se zahvalio na saradnji odbornicima u dosadašnjem sazivu Skupštine grada na današnjoj 39. redovnoj sjednici.

Vama je danas i zvanično prestao mandat jer se gradski parlament više neće sastajati u ovom sazivu. Hvala na ove četiri godine uspješne saradnje, onima koji više neće sjediti u skupštinskim klupama naročito, a onima koji ostaju odbornici želim da sarađujemo i ubuduće uspješno kao i do sada. Vrijeme će pokazati da je parlamentarna kultura u našem gradu na zavidnom nivou i da nema puno sredina, nažalost, u našem okruženju koje imaju do te mjere izgrađenu demokratsku toleranciju i poštovanje i između vladajućih partija i opozicionih. Prihvatamo sve ono što opozicija predlaže, a što je opravdano i za šta realno ima i sredstava i mogućnosti da se realizuje i tako ćemo raditi i ubuduće. Zvornik po tome mora biti prepoznatljiv, to nam je želja i u narednom mandatu i u svim godinama koje su pred nama – rekao je Stevanović.

Gradonačelnik je odbornicima i članovima njihovih porodica zaželio dobro zdravlje, što je najvažnije, naročito u vrijeme pandemije virusa korona, a potom i uspjeh na svakom planu.

Želja mi je da u godini koja će početi okrenemo jednu novu stranicu u parlamentarnom životu našeg grada i uopšte u životu našeg grada. To će, naravno, biti moguće ukoliko naša saradnja bude dobra kao i do sada, ukoliko, prije svega, budemo zdravi, ukoliko se budemo pridržavali uputstava ljudi iz medicinske struke. Vama i članovima vaših porodica sve najbolje u predstojećoj godini i hvala vam na svemu tokom ove i prethodnih godina – naveo je Stevanović.

Gradonačelnik je ocijenio da je 2020. godina po mnogo čemu posebna, naročito u negativnom smislu kad je riječ o zdravstvenom biltenu sugrađana i virusu korona koji je uzeo danak na ovim prostorima i u našem gradu.

– Кoristim priliku da se zahvalim medicinskom osoblju zvorničkih Doma zdravlja i Bolnice koji su se nadljudskim naporima borili za svaki život naših sugrađana. Nažalost, imamo i preminule i upućujem saučešće svim porodicama koje su izgubile nekoga svog u pandmiji – istakao je Stevanović.

Prvi čovjek Zvornika ocijenio je da su godinu koja je na izmaku obilježili zdravstveni radnici i za njihove nadljudske napore im je izrazio zahvalnost, kao i sugrađanima koji su se svih prethodnih mjeseci pridržavali preventivnih mjera i koji su bili na visini zadatka, jer, da nije bilo tako, situacija bi vjerovatno bila značajno teža. Кomentarišući 2020. godinu on je rekao da je, s finansijske tačke gledano, gradski budžet ostao bez jednog dijela izvornih prihoda.

I pored toga mi smo se izborili da sačuvamo budžet, sve budžetske korisnike, svi su praktično dobili ono što ih u toku godine sleduje, redovno isplaćujemo plate, plaćamo poreske obaveze i mislim da smo nekom unutrašnjom preraspodjelom rashoda i prihoda uspjeli uspješno da završimo godinu – zaključio je Stevanović koji je svima u 2021. godini poželio dobro zdravlje, da se sačuvaju od zaraze virusom korona i da im ona donese više radosti, više posla i više zarade.