Gradonačelnik Stevanović darovao prvorođenu zvorničku bebu (FOTO)

0
Gradonačelnik Stevanović darovao prvorođenu zvorničku bebu (FOTO)

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović darivao je danas bebu koja je u 2021. godini prva rođena u zvorničkom porodilištu. Srećna majka Dajana Novaković iz Roćevića rodila je djevojčicu Helenu 1. januara u 19:00 časova.

Uručujući zlatnik sa grbom Grada Zvornika gradonačelnik je rekao da je dobar znak kada se prvog dana nove godine rode djeca.
„Naš grad je bogatiji za dvije djevojčice, jer se i jutros, upravo smo saznali, rodila još jedna i darivaćemo i nju. Ovo je lijep početak godine, a želja nam je da porodilište bude najzoposleniji dio naše gradske bolnice i da najviše radi. Čestitam majci Novaković, kao i drugoj porodilji Nataliji Simić-Ćulum i njihovim porodicama.

Ovu tradiciju nastavićemo i ubuduće sa željom da nas bude više,
da ovdje opstajemo i ostajemo.“

Gradonačelnik je dodao da je ovo još jedna prilika da izrazi zahvalnost svim medicinskim radnicima za sve što su dali u prošloj godini.

„Zahvalnost i osoblju na ginekologiji i svima onima koji daju svoj doprinos da se ova situacija sa pandemijom prebrodi šo je moguće lakše. Naša je želja da naš grad bude grad djece i to će tako biti, a posmatrajući neke parametre sve navodi da će u ovoj godini biti preko 500 porođaja. Gradska uprava zajedno sa Vladom Republike Srpske i dalje će se boriti da se poboljšavaju uslovi kako u gradskoj bolnici tako, i u vrtiću, osnovnim i srednjim školama i na našem fakultetu.

Naša briga o najmlađoj populaciji se nastavlja i na tome ćemo u radu Gradske uprave staviti akcenat, što je neka naša politika koju slijedimo sve ove godine.“

Presrećna majka se zahvalila na gradonačelnikovoj posjeti i daru, istakavši da joj je kćerka koje je njeno prvo dijete, najljepši novogodišnji poklon.

Gradonačelnik Stevanović darovao prvorođenu zvorničku bebu (FOTO)

Direktor Bolnice Ivan Popović zahvalio se gradonačelniku koji je i ove godine darovao prvorođenu bebu u Zvorniku, te osoblju porodilišta Bolnice koje vrijedno rade i pomažu da nas svake godine bude više.

„Kad je riječ o uslovima u porodilištu i ginekologiji Bolnice oni su dobri zahvaljujući gradonačelniku Stevanoviću koji izdvaja znatna sredstva kako bi se rekonstruisalo i adaptiralo ovo naše odjeljenje, a isto tako i institucijama Republike Srpske koji su izdvojili sredstva za adaptaciju i rekonstrukciju Bolnice Zvornik i nabavku medicinske i nemedicinske opreme kako bi našem osoblju bili što bolji uslovi za rad, a našim pacijentima što ugodniji boravak u Bolnici.“

Gradonačelnik Stevanović darovao prvorođenu zvorničku bebu (FOTO)