BH. GRANIČARI “NE SPAVAJU’” ZA PRAZNIKE: Osobe sa potjernica pokušale ući u BiH

0
Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bosanski Brod i predat službenicima Policijske uprave Kladanj.

Službenici granične policije Orašje neposredno pred Novu godinu uhapsili su dvije osobe koje su ilegalno pokušale ući u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, kontrolom bh. graničari uočili su državljanina Bosne i Hercegovine 62-godišnjeg R.A., za kojeg će se dodatnom provjerom utvrditi da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog  krivičnog djela „teška krađa“.

 

Također, uhapšen je i državljanin Republike Austrije 27-godišnji A.P. jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici jedinice granične policije Bosanski Brod, 31. decembra 2020., su uhapsili E.H. (1984.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“.

Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bosanski Brod i predat službenicima Policijske uprave Kladanj, prenosi Hayat.