Danas prijem za 17 novih pripravnika u Gradskoj upravi Zvornik (VIDEO)

U ponedeljak, 04.01.2021. godine u Gradsku upravu grada Zvornika primljeno je 17 mladih ljudi sa visokom stručnom spremom iz Zvornika da odrade jednogodišnji pripravnički staž.

0
Danas prijem za 17 novih pripravnika u Gradskoj upravi Zvornik (VIDEO)

Iz gradskog budžeta za subvencije za zapošljavanje u prošloj i ovoj godini izdvojeno je 700.000 KM. Kako je to izgledalo danas u Zvorniku pogledajte u videzapisu u nastavku.

Među 17 pripravnika koji su danas dobili riješenja i počeli da rade u Gradskoj upravi su Mladen Lukić iz Tršića i Ivana Lukić iz Zvornika. Oni su izrazili zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi Zvornik, na mogućnosti da odrade pripravnički staž koji će im, kako su rekli, biti prvi korak za zaposlenju.

Mladen Lukić koji je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, se još jednom zahvalio na prilici koja će mu omogućiti da u narednih godinu dana stiče nova znanja i iskustva. „Nadam se da ću nakon pripravničkog staža i položenog ispita moći brže i da pronađem posao“ rekao nam je Lukić.

Ivana Lukić koja je završila Poljoprivrednih fakultet u Bijeljini je istog mišljenja kao i Mladen i ona je izrazila nadu da će u narednih godinu dana imati priliku da mnogo toga nauči što će joj biti značajno radno iskustvo.

„ Ovo je još jedan lijep početak u novoj godini. Danas smo zvanično dodijelili riješenja o početku obavljanja pripravničkog staža za 17 naših sugrađana koji će pripravnički staž obavljati u Gradskoj upravi „ rekao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović. On im je poželio srećan prvi radni dan , ali i poželio da se bore i stiču nova iskustva, da „ otimaju“ znanja od starijih kolega i da jedan dan, kada obave svoj pripravnički staž , nakon polaganja stručnog ispita, budu spremni za obavljanje i složenijih poslova.

Stevanović je rekao da je ovaj projekat ostvaren u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS, a iz budžeta grada je obezbeđeno finansiranje osam, od 17 pripravnika. Primljena su djeca sa završenim fakultetskim obrazovanjem, srednjom školom, iz kategorija poginulih boraca koji su se prijavili na raspisani konkurs, pojasnio je Stevanović . On je rekao da je sa budžetske pozicije „ za podsticaj zapošljavanja“ u kojoj je i između ostalih i ovaj projekat zapošljavanje pripravnika u Gradskoj upravi izdvojeno oko 400 hiljada KM, te da je projekat započet u prethodnoj, a dio će biti nastavljen i u ovoj budžetskoj godini.

Ovo je do sada najveći broj mladih koji će moći da obavi pripravnički staž. Gradonačelnik Zvornika je rekao da se u Gradskoj upravi trude da što više mladih dobije priliku, jer diplomirani student mora da se izbori, da što prije odradi pripravnički staž , kako bi se kasnije uhvatio u koštac sa nekim ozbiljnijim poslovima u svojoj struci.

Svi poslodavci kada primaju radnike , u većini slučajeva traže da su već odradili pripravnički staž i položili stručni ispit. Zbog svega navedenog mi se trudimo da se što više sredstava obezbjedimo za obavljanje pripravničkog staža kako bi na taj način dali mladima priliku da što prije počnu da rade i zarađuju“ rekao je gradonačelnik Zvorika.