Lijep gest: Tuzlanski vatrogasci spasili psa iz šahta

0

Pas je brzom intervencijom spašen…
Da životinje itekako trebaju pomoć čovjeka svjedoči i jutrošnja intervencija tuzlanskih vatrogasaca koji su dobili poziv od građana u naselju Stupine da čuju pseći lavež iz šahta kod zgrade B-9.

“Čuo se neobičan lavež tokom noći ali nismo tačno mogli pretpostaviti o čemu se zapravo radi, tek kada sam svog psa izvela jutros oko 8:00 sati u šetnju on je nanjušio šaht koji je bio samo malo udubljen na jednom mjestu a unutar njega se nalazio pas, kako se dole našao nije mi bilo jasno” za Tuzlanski.ba kaže sugrađanka koja je pozvala Profesionalnu vatrogasnu brigadu Tuzla.

Kako navodi, vatrogasci su stigli u djeliću sekunde i spasili psa: “Možda ovo nekome nije mnogo, ali volim pse, svaka im čast na reakciji, sve pohvale, presretna sam” navodi sugrađanka, te dodaje da je pas bio veoma sretan, nahranjen je, a potom je pokazao zahvalnost a vatrogasci su ga prije odlaska i izmazili.

Obzirom da jutros širom BiH pada snijeg a da temperature značajno padaju i životinjama će pronalazak hrane i toplog kutka biti znatno teži izazov.