Tokom božićnih praznika izrečeno 6.000 KM kazni, dva objekta privremeno zatvorena

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim protekle sedmice subjektima izrekli kazne u iznosu od 6.000 KM, dok je za dva objekat izrečena i mjera privremene zabrane rada, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice, kao i u dane vjerskih praznika nastavili sa pojačanim nadzorom provođenja preventivnih mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva i suzbijanja širenja virusa korona.

“Izvršeno je 275 inspekcijskih kontrola i u šest slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju”, navodi se u saopštenju Inspektorata.

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno preko 33.600 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 502.000 KM, dok je za 50 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Inspekcijski organi će i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske”, saopštili su iz Inspektorata.