U Zenici pronađen štek za cigarete: Oduzeta roba vrijedna skoro 80.000 KM

0

Uposlenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u Zenici su oduzeli veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuju se na iznos od 78.100 KM.

Na osnovu ranije prikupljenih obavještajnih informacija da A. V. dovozi cigarete bez akciznih markica UIO iz Hercegovine u Zenicu, te iste nelegalno prodaje u gradu čelika, uposlenici UIO BiH preduzeli su niz operativno – taktičkih mjera i radnji. Tom prilikom su otkrili lokaciju koja je služila za skladištenje cigareta.

Izvršeni su pretresi vozila, te dvije garaže. Pronađeno su 13.144 paklica cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama i vozilo koje je služilo za transport robe.

Tako je, osim cigareta, zapljenjeno i vozilo.

– Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, Tužilaštvu BiH bit će podnesen izvještaj protiv osumnjičenog – saopćeno je iz UIO BiH.

Aktivnosti na terene provedene su po naredbama i saglasnostima Tužilaštva BiH i Suda BiH radi prikupljanja dokaza, prenosi “Avaz”.