Ukinuta vanredna situacija u Malom Zvorniku

0
Starijima prevoz do punkta za vakcinaciju u svim mjesnim zajednicama na području Malog Zvornika

Na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Zoran Jevtić jučer je potpisao odluku o ukidanju vanredne situacija u Malom Zvorniku uvedene 13. novembra na predlog Zavoda za javno zdravlje iz Šapca.

Kako je predsednik Jevtić prethodnog dana potvrdio za Lozničke novosti, predlog o ukidanju vanredne situacije dao je malozvornički Dom zdravlja čija je procena da je epidemiološka situacija prouzrokovana širenjem zarazne bolesti kovid-19 u poslednje vreme bolja nego u ranijem periodu i da su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije.

– Opštinski Štab za vanredne situacije je ovaj predlog usvojio na telefonskoj sednici koju smo održali u 13 časova, a ja sam odluku potpisao u nadi da će situacija i dalje ići u pozitivnom smeru i da će zaraženih na teritoriji naše opštine biti sve manje. Mi smo i na sednici oržanoj u petak, 15. januara, zaključili da je epidemijska situacija na području opštine u poslednje dve sedmice mirna, a iz Doma zdravlja nam je potvrđeno da je prošle sedmice obavljeno ukupno 70 pregleda.

Na PCR testiranjima nije bilo slučajeva inficiranih virusom korona, dok je na antigenskim testovima registrovano 12 osoba pozitivnih na ovaj virus. I pored svega toga, neophodno je maksimalno poštovanje mera prevencije od zarazne bolesti kovid-19 i ne sme doći do opuštanja – kaže Jevtić uz apel građanima da se u što većem broju prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa, radi očuvanja mirne i stabilne epidemijske slike u opštini.