Pogledajte i prve reakcije nakon izbora funkcionera na konstituirajućoj sjednici Skupštine grada Zvornik (VIDEO)

Danas je konstituisan novi saziv Skupštine grada Zvornika. Gradonačelnik Zoran Stevanović čestitao je svim odbornicima na osvojenim mandatima i poželio srećan i uspješan rad u kreiranju zdrave i poželjne atmosfere za život i rad svih građana Zvornika.

0

Izabrano je novo skupštinsko rukovodstvo – Mensur Selimović, predsjednik Skupštine grada, Siniša Mijatović, potpredsjednik, i v.d. sekretara Skupštine grada Zoran Đukanović. Za zamjenika gradonačelnika izabran je Bojan Ivanović koji je i do sada bio na ovoj funkciji.

Pogledajte i prve izjave po završetku izbora i imenovanja funkcionera.

 

 

U novom sazivu je 31 odbornik i to 13 iz SNSD-a, šest iz DEMOS-a, po tri iz SDS-a, US-a i Liste za Zvornik SDA-PDA, dva iz SP-a i jedan iz DNS-a. Za jednog odbornika čeka se pravosnažnost odluke o dodijeljenom mandatu, te je današnjoj sjednici prisustvovalo 30 odbornika.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je svim odbornicima koji su osvojili mandate, kao i izabranim funkcionerima.

– Mi samo nastavljamo svoj rad, jer nije bilo prekida. Radimo svakodnevno, projekata nas čeka puno, mi smo jedna od sredina u kojoj se radi stalno i nastavljamo tim putem. Кo želi sa nama i ko je korektan dobro je došao. U koaliciju sa nama mogu čak i oni koji su imali svog kandidata za gradonačelnika, jer smatram da su naučili nešto iz izbornog procesa, vidjeli su gdje im je mjesto. Sve pozivam da sarađujemo, da radimo u interesu naših sugrađana, da se u Zvorniku stvaraju bolji uslovi za život, da poštujemo i volimo svoj grad, da činimo sve da se u njemu ostaje i opstaje i da u tom smislu bude usmerena sva naša pozitivna energija koju imamo – rekao je Stevanović.

Zamjenik gradonačelnika Ivanović zahvalio se gradonačelniku na ukazanom povjerenju, kao i lokalnom parlamentu koji ga je podržao.

– Očekujem dobru i uspješnu saradnju sa odbornicima, da zajedno radimo u interesu građana i da stvaramo ambijent koji će doprineti boljem Zvorniku. Grad ima strategiju svog razvoja i nastavićemo tako i u narednom periodu – istakao je Ivanović.

Na današnjem zasijedanju imenovane su komisije za izbor i imenovanje, za statutarna pitanja i propise, budžet i finansije, te za primopredaju dužnosti predsjednika.

Usvojena je i Odluka o određivanju jedinstvene liste odbornika Skupštine grada Zvornika za učešće u vjenčanjima pri matičnoj službi u Zvorniku i mjesnim kancelarijama, kao i Odluka o izmjenama i dopunama odluke o učešću u zajedničkoj izgradnji višeporodničkog stambeno-poslovnog objekta u Zvorniku.