Kozluk: Majku izmasakrirala sekirom, a sada tvrdi da se ničega ne sjeća

0

Ramza Karajčić, koja je prije dvanaest godina muža ubila krampom, majku Namku Kokić ubila je s pet udaraca oštricom sijekire po glavi.

 

 U Okružnom sudu u Bijeljini počelo je suđenje Ramzi Karajčić (63) iz Kozluka kod Zvornika, koju optužnica tereti za svirepo ubistvo majke Namke Kokić (83), koje se dogodilo 25. avgusta 2020. godine u porodičnoj kući u Kozluku.

Zdravstveni problemi

Na početku ročišta, na pitanje sudije Milene Zorić je li ranije osuđivana, Ramza Karajčić izjavila je da ne zna, iako je pre dvanaest godina osuđena na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva muža Ramadana Kočića, kojeg je usmrtila tako što mu je nanela 41 povredu krampom po glavi i telu.

Optužena Ramza Karajčić požalila se pred Sudskim vijećem da je bolesna, da ima slabo srce i visok krvni pritisak.

Čitajući optužnicu, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina Muris Šabić istakao je da je Ramza Karajčić, živeći u zajedničkom domaćinstvu s majkom Namkom Kokić, zbog međusobnih nesuglasica, u stanju smanjene uračunljivosti, oborila majku na pod, nakon čega joj je oštricom sekire nanela pet smrtonosnih povreda po glavi.

Povrede su ustanovljene na očima, čelu, jagodičnim kostima, čeonoj, temenoj i nosnoj kosti, nagnječen je mozak, što je dovelo do velikog fizičkog bola i patnje.

Nakon toga, optužena Remza Karajčić ostavila je sekiru i javila se u Policijsku stanicu u Kozluku, gde je izjavila da je udarila majku sekirom u glavu.

Nasilna smrt je neposredno nastupila, kako je opisao tužilac Šabić, zbog oštećenja moždanih centara Namke Kokić koji su izazvani snažnim udarcima sekirom, čime je optužena Remza Karajčić počinila ubistvo na svirep način.

Moguće priznanje

Na pitanje sudije Milene Zorić razume li optužnicu i je li ubila svoju majku, Remza Karajčić je odgovorila: „Ne znam, ne sećam se ničega, bogami.“

Branilac optužene po službenoj dužnosti, advokat Duško Marjanović izjavio je da je očekivao da se u međuvremenu postigne sporazum o priznanju krivice, ukazavši na koliziju po pitanju stanja svesti optužene u vreme izvršenja krivičnog dela.

Nastavak suđenja zakazan je za 15. februar.

Neuropsihijatrijsko veštačenje

– Predložićemo ponovno neuropsihijatrijsko veštačenje, jer postoji kolizija između veštačenja koje je naložio tužilac i ranijeg veštačenja prilikom ubistva muža. Ramza još ne zna ili nije svesna, tako mi je rekla, da je njena majka preminula nakon nanesenih udaraca – izjavio je advokat Marjanović.